VELIKO STRUČNO SAVJETOVANJE O UPRAVNOM POSTUPKU I UPRAVNOM SPORU

„Association Euro Connecta“ Vas poziva na veliko stručno savjetovanje iz praktične primjene Zakona o upravnom postupku Bosne i Hercegovine (Službeni glasnik BIH”, br. 29/2002, 12/04, 88/07, 93/09, 41/13, 53/16); Zakona o upravnim sporovima Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 19/02, 88/07, 83/08 i 74/10); Zakona o upravnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, br. 02/98 i 48/99) i Zakona o upravnim sporovima Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, br. 11/05).

PREDMET OBUKE: Pružanje stručnih znanja iz primjene Zakona o upravnim postupcima u Bosni i Hercegovini i upravnim sporovima u Bosni i Hercegovini sa objašnjenjima iz upravne i sudske prakse, primjerima rješenja iz općeg upravnog postupka i dovođenja u vezu sa vođenjem posebnih upravnih postupaka. Edukator će odgovarati na sva postavljenja pitanja i dati uputstva za rješavanje konkretnih pitanja i problema s kojima se državni službenici susreću u svom radu. Posebna pažnja bit će posvećena načinu rješavanja specifičnih slučajeva iz raznih oblasti uprave, kao i budućim reformskim procesima uprave u Bosni i Hercegovini u skladu sa standardima i evropskim administrativnim prostorom.

CILJNA GRUPA: Savjetovanje je namijenjeno: voditeljima prvostepenih i drugostepenih postupaka, rukovodiocima/rukovodećim službenicima i ostalim državnim službenicima organa uprave Bosne i Hercegovine svih nivoa, sindikalnim povjerenicima i članovima sindikalnih organizacija, članovima uprava društava i ustanova, zaposlenicima u pravnim odjelima, odjelima općih i kadrovskih poslova, odjelima za upravljanje ljudskim resursima i svima onim koje interesuje navedena tematika.

Posted on: veljača 13, 2019, by :

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.